Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ 2013

(Στις παρενθέσεις αναγράφεται η διαφορά από τα περσινά αποτελέσματα)


Ψηφίσαντες: 229 (-47)


Manifesto: 100 - 44,1% (+10)


ΠΑΣΠ: 32 - 14,1% (-5) 

ΔΑΠ: 26 - 11,5% (-50)

ΑΣΜΕΤ : 22 - 9,7% (-10)

ΠΚΣ: 21 - 9,3% (-10)

ΧΩΡΟΣ (ΕΕΚ): 20 - 8,9% (+13)

Λευκά: 6 (+3)

Άκυρα: 2


ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:


Manifesto: 3 (2)
ΠΑΣΠ: 1 (1)
ΔΑΠ: 1 (2)
ΑΣΜΕΤ: 1 (1)
ΠΚΣ: 1 (1)

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ!!!

Η Αριστερή Ενότητα Παντείου καταδικάζει τη βεβήλωση του μνημείου της κομμουνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, φοιτήτριας του Παντείου που δολοφονήθηκε στην πύλη του εργοστασίου της ΕΤΜΑ.
Κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρηθεί η συγκεκριμένη ενέργεια που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά το μένος των φασιστών της Χρυσής Αυγής απέναντι στους αγωνιστές.
Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και αριστερούς, σειρά μπορεί να έχει οποιοσδήποτε δεν τάσσεται υπέρ των νεοναζιστικών τους απόψεων.
Η ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στις δράσεις αυτής της συμμορίας αποτελεί διαπιστευτήριο για το πόσο καλά υπερασπίζεται την πολιτική της ίδιας και τις ανάγκες του κεφαλαίου. Ακόμη και τώρα, που η φασιστική απειλή είναι ορατή, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα για την αντιμετώπισή του και αποσύρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή και τις ενέργειές της και να συμμετέχουν στον αντιφασιστικό αγώνα ενάντια στους νεοναζί για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Το βεβηλωμένο μνημείο της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου(φωτο από το 902.gr)

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Into the Fire - The Hidden Victims of Austerity in Greece





Στόχος του ντοκυμαντερ είναι να αναδείξει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι μετανάστες  στην Ελλάδα και όλες τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσουν της συνθηκής δουβλίνο ΙΙ που τους αναγκάζουν να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, αλλά και εξαιτίας της ανόδου των ρατσιστικων επιθέσεων από την αστυνομία, αλλά και από φασίστες. Το ντοκυμαντέρ στηρίχτηκε οικονομικά από τον κόσμο (crowd funding), ενώ οι βασικοι του συντελεστές είναι ο Guy Stallaman και η Kate Mata με την παραγωγή να έχει αναλάβει η ομάδα Reel News