Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΦΕΤΕΡΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ!


Απίστευτο αλλά αληθινό. Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ανακοινώνει ότι συνδιοργανώνει Συνέδριο για το Θουκυδίδη με  την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων η οποία δεν γνωρίζει, βεβαίως τίποτε.

Η ιστορία έχει ως εξής. Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (ΠΕΦ), ένα ιστορικό επιστημονικό σωματείο που εκπροσωπεί τους φιλόλογους που εργάζονται στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση καθώς και τους πτυχιούχους των φιλολογικών σχολών, διοργανώνει κάθε χρόνο Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο παρακολουθούν εκατοντάδες φιλόλογοι από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με άδεια του Υπουργείου Παιδείας. Φέτος διοργάνωσε το 39ο Συνέδριό της με θέμα "Θουκυδίδης:Ο κορυφαίος ιστορικός της αρχαιότητας και η επίδραση του μέχρι σήμερα.".

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από 22-24/11 στο αμφιθέατρο του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.

Ωστόσο λίγο μετά το τέλος του Συνεδρίου γίνεται γνωστό ότι στον επίσημο δικτυακό τόπο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βρίσκεται αναρτημένη από τις 18/11 ανακοίνωση η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζει το Συνέδριο της ΠΕΦ ως Σεμινάριο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.


Στο δικτυακό της τόπο
 μαθαίνουμε ότι η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Φιλοσοφικής διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα το Θουκυδίδη και καλεί σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων τους φοιτητές να το παρακολουθήσουν. Ανακοινώνει μάλιστα και ότι θα δοθούν και "βεβαιώσεις συμμετοχής"



Πηγή: alfavita

Φυσικά και δεν μας εκπλήσσει αυτή η κίνηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αφού μας έχει συνηθίσει πια σε τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως ήταν για παράδειγμα το μοίρασμα ανακοίνωσης σε πρωτοετής φοιτητές φερόμενο ως απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου του Παντείου.



Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

AΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ


Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  χθες το απόγευμα αιφνιδιαστικά προχώρησε  στην απόλυση 14 υπαλλήλων του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου ,όπως επιτακτικά όριζε το πολυνομοσχέδιο και ειδικότερα η υποπαράγραφος περί απολύσεων και διαθεσιμότητας προσωπικού .Αυτή η κίνηση του Υπουργείου δεν αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι από την συνολικότερη επίθεση που δέχεται το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο. Είναι σαφές μήνυμα πως στο πανεπιστήμιο του μνημονίου και της λιτότητας οι «εκκαθαρίσεις» προσωπικού θα αποτελούν μονόδρομο και μειώσεις μισθών «αναγκαίο κακό»
   Οι απολύσεις αυτές φέρνουν τις ήδη ελλιπείς διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου μπροστά στο φάσμα του κλεισίματος. Οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονταν πάνω από 30 χρόνια σε ιδιαίτερα ζωτικές και οργανικές θέσεις για το Πανεπιστήμιο οι οποίες δεν θα αναπληρωθούν σύντομα. Οι γραμματείες των σχολών μας μένουν πλέον με ελάχιστο δυναμικό υπαλλήλων και μηδαμινές υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως αυτές οι απολύσεις θα είναι και οι τελευταίες που θα επιβάλλει το Υπουργείο.
  Ο Φοιτητικός Σύλλογος Παντείου Πανεπιστημίου στηρίζει τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων που παλεύουν για δουλεία με αξιοπρέπεια καις τον αγώνα του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας που πλήττεται από την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Διαφωνούμε με οποιαδήποτε πολιτική που προχωρά σε μειώσεις μισθών, απολύσεις εργαζομένων , και επιβάλλει την λιτότητα καταργώντας τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που πλήττονται από την συνολικότερη επίθεση της κυβέρνησης ,της ΕΕ και των πολιτικών της. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ .

28-29 Νοεμβρίου: Κινηματογραφικό διήμερο - Εγκαίνια Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου στο Πάντειο

 
28-29 Νοεμβρίου: Κινηματογραφικό διήμερο - Εγκαίνια Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου
Το κινηματογραφικό διήμερο με τίτλο: Φύλο, μετανάστευση και πολιτισμικές ανταλλαγές θα γίνει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
 
Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου σας προσκαλεί σε κινηματογραφικό διήμερο με τίτλο «Φύλο, μετανάστευση και πολιτισμικές ανταλλαγές (Ge.M.IC.)»και, επ’ ευκαιρία, σε δεξίωση εγκαινίων του νέου χώρου εγκατάστασής του μέσα στο κυρίως συγκρότημα του Παντείου Πανεπιστημίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, 17.00-22.00 στο Αμφιθέατρο «Σάκης Καράγιωργας ΙΙ» του Παντείου Πανεπιστημίου. ( Λ. Συγγρού 136, 2ος όροφος).

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσουν συζητήσεις με την παρουσία των δημιουργών.

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί μικρή δεξίωση στο νέο χώρο του Εργαστηρίου (Γυάλινο κτίριο Παντείου Πανεπιστημίου).


Πρόγραμμα


ΤΕΤAΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

17.00 GeMIC(2010) των Μαρίας Παραδείση και Ηλέκτρας Βενάκη (Ντοκιμαντέρ, 32´)

18.00 Υπάρχουν λιοντάρια στην Ελλάδα; (2003) της Ιρίνα Μπόικο(Ντοκιμαντέρ, 56´) με την παρουσία της σκηνοθέτριας

19.30  Μικρή δεξίωση στο χώρο του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου

20.30 Sugartown: οι Γαμπροί (2006) του Κίμωνα Τσακίρη(Ντοκιμαντέρ, 81´) με την παρουσία του σκηνοθέτη

 

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 
17.00 Ένας λαμπερός ήλιος (2000) του Βασίλη Λουλέ (Μικρού μήκους, μυθοπλασία 36´) με την παρουσία του σκηνοθέτη

18.30 Αναπαράσταση (1970) του Θεόδωρου Αγγελόπουλου(Μεγάλου μήκους, 110´)

 

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο 
Αμφιθέατρο Σάκης Καράγιωργας 2

του Παντείου Πανεπιστημίου



ΣΑΒΒΑΤΟ 24/11: ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ


ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ



Ακόμη μια φορά γίνεται φανερό πώς οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία συνδέονται άμεσα με τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης. Ανάμεσα στα νέα, καταστροφικά για την κοινωνία, μέτρα που ψηφίστηκαν με το Μνημόνιο 3, προβλέπονταν και οι απολύσεις όλων των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων που δεν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και η κατάργηση των θέσεών τους. Έτσι και στο Πάντειο, με συνοπτικές διαδικασίες και αφού πρώτα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, απολύθηκαν 14 εργαζόμενοι.
Επιπλέον, το σχέδιο συγχωνεύσεων για τα ελληνικά πανεπιστήμια, που έχει ψηφίσει το υπουργείο Παιδείας με την ευφάνταστη ονομασία «Αθηνά», θα οδηγήσει σε  κλείσιμο τμημάτων και σε απολύσεις εργαζομένων, σε περαιτέρω οικονομική δυσπραγία και τέλος σε επιβολή διδάκτρων.
Στηρίζουμε την απόφαση των υπαλλήλων για κατάληψη έως και την Παρασκευή και καλούμε όλους και όλες τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να σταθούμε στο πλάι τους και να δώσουμε όλοι μαζί, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου.
Κανένας εργαζόμενος και καμία εργαζόμενη δεν θα απολυθούν!


Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

39 χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση του Πολυτεχνείου, ελευθερίες και δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα διαλύονται, η δημόσια και δωρεάν Παιδεία καταργείται, η δημοκρατία περιστέλλεται και ο φασισμός κάνει την εμφάνισή του ξανά χωρίς να διστάζει, μάλιστα, να αμφισβητήσει την ίδια την ιστορία του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς του. 
Η ιστορία όμως συντηρείται όχι μόνο στα χαρτιά αλλά ζει μέσα από τους αγώνες μας, ζει στις ψυχές μας, ζει στα λυγισμένα κάγκελα του Πολυτεχνείου.
Αυτά τα κάγκελα δε θα ξαναλυγίσουν!
Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε! Να κατακτήσουμε ξανά μια πραγματική δημοκρατία, ελευθερία, δικαιώματα για όλους και για όλες! 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΡΙΟ
ΣΤΙΣ 15:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ!

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ



Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Παντείου Πανεπιστημίου

Αγαπητοί συνάδελφοι, φοιτητές και μέλη ΔΕΠ
Εδώ και τρία χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι ξένοι δανειστές(ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) επιβάλλουν στη χώρα μας μια καταστρεπτική οικονομική πολιτική. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η διάλυση των οικονομικών υποδομών της, εκατομμύρια άνεργοι, κατάργηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος όσων απέμειναν να εργάζονται σε ποσοστά που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν το 50%.
Παράλληλα και με συστηματικό τρόπο αποδομείται ότι είχε απομείνει από το «κοινωνικό κράτος» με κύριους στόχους τις παροχές Υγείας και Παιδείας.
Ειδικότερα για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι δραστικές περικοπές των προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων με την ταυτόχρονο ληστρικό «κούρεμα» των αποθεματικών τους έχουν οδηγήσει τα Ελληνικά Πανεπιστήμια- του Παντείου συμπεριλαμβανομένου-σε οικονομική ασφυξία με σημαντικές επιπτώσεις στις παροχές φοιτητικής μέριμνας(σίτιση και στέγαση) κατάργηση των δωρεάν συγγραμάτων.
Αγαπητοί συνάδελφοι, το Πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζεται, στο οποίο ασκείται το διδακτικό και ερευνητικό σας έργο σε λίγους μήνες πιθανόν να μη υπάρχει. Το σχέδιο συγχωνεύσεων με την ευφάνταστη ονομασία  «Αθηνά» θα οδηγήσει σε  κλείσιμο τμημάτων και σε  απολύσεις εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο μας, σε περαιτέρω οικονομική δυσπραγία και τέλος σε επιβολή διδάκτρων.
Στην συνέλευση μας αποφασίσαμε πως δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς μπροστά στην συστηματική καταστροφή που επιχειρείτε. Θα προστατέψουμε τις δουλειές μας, το Πανεπιστήμιο, τις ζωές μας, την αξιοπρέπεια μας. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους γέροντες και τους ανήμπορους αυτής της χώρας.
Καλούμε το σύνολο της Πανεπιστημιακής κοινότητας(φοιτητές, μέλη ΔΕΠ) στη συνέλευση μας την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στο Αμφ. Σ. Καράγιωργα 2 στις 9 πμ

Από τη Γενική Συνέλευση

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!


Τριανταεννέα χρόνια πριν, οι φοιτητές με σταθερό σύμμαχο την ελληνική κοινωνία, εξεγείρονται ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών, την κατάργηση της ελευθερίας και την σκληρή και αντισυνταγματική περιστολή των δικαιωμάτων τους. Τα αιτήματα της 17ης Νοέμβρη, ημέρας ορόσημο του αντιδικτατορικού και αντιφασιστικού αγώνα,     αναδεικνύονται πιο επίκαιρα από ποτέ. 

Το νέο πακέτο ύψους 13,5 δις. που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα οξύνοντας ακόμη περισσότερο τα κοινωνικά αδιέξοδα, τα περιστατικά λογοκρισίας, η απαγόρευση συναθροίσεων, η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής, τα βασανιστήρια στην Γ.Α.Δ.Α. ακόμα και τα γεγονότα στο θέατρο Χυτήριο αντικατοπτρίζουν εικόνες του τότε στο σήμερα. Το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», που σηματοδότησε την αντίσταση  και τον αγώνα της νεολαίας και  του ελληνικού λαού απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς, απαιτώντας ζωή με αξιοπρέπεια, διατηρεί ακόμα και σήμερα την ιδιαίτερη σημασία του.
ΨΩΜΙ: Το αίτημα «ψωμί» προβάλλει τον αγώνα της κοινωνίας να αποτρέψει την κοινωνική ερήμωση, την υποτίμηση της εργασίας και τη φτωχοποίηση του λαού απαιτώντας δουλειά για όλους και ανατροπή της υπάρχουσας οικονομικής πολιτικής. Οι περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς, η συνεχόμενη αύξηση της ανεργίας και η τρομοκρατία που υποβόσκει στον εργασιακό τομέα μέσω των απολύσεων  εντείνουν την αποσάθρωση των κοινωνικών θεμελίων και ταυτόχρονα αναδεικνύουν την ανάγκη υπεράσπισής τους. Ταυτόχρονα, η ανεργία στους νέους βρίσκεται στο 52%, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, και οι άστεγοι αυξάνονται οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική εξαθλίωση.
ΠΑΙΔΕΙΑ: Δωρεάν, δημόσια και ποιοτική! Μέσα στη νέα ασφυκτική πραγματικότητα που δημιουργείται, η παιδεία παραγκωνίζεται και αποκτά όλο και περισσότερο ταξικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι μοχλός κριτικής σκέψης, δημιουργίας και πνευματικής ολοκλήρωσης . Στο πανεπιστήμιο, βιώνουμε έναν διαρκή πόλεμο ενάντια στο δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό χαρακτήρα του. Ο νόμος Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου φέρνει στο προσκήνιο ένα πανεπιστήμιο που λειτουργεί ως επιχείρηση καθώς  διοικείται με συμμετοχή εξωπανεπιστημιακών μελών- manager,  χωρίς κανένα δικαίωμα συμμετοχής για τους φοιτητές. Η παιδεία παύει να είναι δημόσιο αγαθό, μετατρέπεται σε εμπόρευμα. Καταργούνται τα δωρεάν συγγράμματα και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για σίτιση και στέγαση μέσα στο νέο πανεπιστήμιο της υποχρηματοδότησης. Στο νέο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται η εισαγωγή διδάκτρων σε μεταπτυχιακά ενώ ανοίγει ο δρόμος  για ανάλογη εισαγωγή διδάκτρων και στα προπτυχιακά. Η εικόνα αυτή επεκτείνεται και στα σχολεία, όπου η υποχρηματοδότηση οδηγεί στην ποιοτική υποβάθμιση των μαθημάτων και των λειτουργιών των σχολείων. Εμείς διεκδικούμε μια  παιδεία δωρεάν και δημόσια, προσβάσιμη σε όλους και όλες, που να σπάει τους ταξικούς φραγμούς και να διαμορφώνει ανθρώπους με κριτική σκέψη, πολιτική συνείδηση και ευαισθησίες απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε έντονα την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, μέσα σε ένα πλαίσιο λογοκρισίας, αστυνομικής τρομοκρατίας και όξυνσης της κρατικής καταστολής. Περιστατικά όπως η σύλληψη Βαξεβάνη για τη λίστα Λαγκάρντ, η απαγόρευση συναθροίσεων στην επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ, οι βασανισμοί των 15 αντιφασιστών στη ΓΑΔΑ, η απομάκρυνση των δημοσιογράφων Αρβανίτη-Κατσίμη από τη δημόσια τηλεόραση για προπαγάνδα αναδεικνύουν ένα καθεστώς αυταρχικό, όπου η κοινωνική ανυπακοή παραγκωνίζεται και αγνοείται. Οι πρακτικές μίσους της Χρυσής Αυγής με τα πογκρόμ κατά των μεταναστών στοχοποιούν τον πιο αδύναμο κρίκο της κοινωνίας και συσκοτίζουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, αναδεικνύοντας το συστημικό της ρόλο. Απέναντι στις διαχειριστικές λύσεις που προτείνουν με συμμετοχή τεχνοκρατών και την τρομοκράτηση του λαού εμείς προτάσσουμε τον αγώνα για ελευθερία, αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:
Συμμετοχή των φοιτητών στην ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης την Τετάρτη 14 Νοέμβρη.
Συμμετοχή των φοιτητών στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου με κορύφωση την πορεία της 17ης Νοέμβρη.


«Εμείς οι φοιτηταί των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ορκιζόμαστε στo όνομα της ελευθερίας να αγωνισθούμε μέχρι τέλους για την κατοχύρωση: α) των ακαδημαϊκών ελευθεριών, β)του πανεπιστημιακού ασύλου, γ) της ανακλήσεως όλων των καταπιεστικών νόμων και διαταγμάτων.»

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Παντείου Πανεπιστημίου αποφάσισαν διήμερη κατάληψη τις ημέρες Τρίτη και Τετάρτη ενάντια στις απολύσεις που προβλέπονται από τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση.

Επιπλέον, το Πάντειο θα είναι το πρώτο που πληγεί από τις συγχωνεύσεις καθώς πολλά τμήματα θα καταργηθούν, άλλα θα συγχωνευτούν και ανάλογα θα μειωθούν πάνω από τους μισούς διοικητικούς υπαλλήλους!

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων και καλούμε όλους και όλες τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου των διοικητικών, να συμμετέχουν στην κοινή συνέλευση που θα γίνει τη Δευτέρα 19/11 στις 9:00 στη Σάκη Καράγιωργα 2.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΝ SERVER ΤΟΥ ΕΚΠΑ


Σήμερα, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, φοιτητές, εργαζόμενοι και μέλη ΔΕΠ του Ε.Κ.Π.Α. προχωρήσαμε σε κατάληψη του κτιρίου του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης δικτύου, υλοποιώντας τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων και φορεών (ανάμεσα τους όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι του Ε.Κ.Π.Α.), μπλοκάροντας τις ηλεκτρονικές εκλογές για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Δίοικησης του ιδρύματος.
Τα Συμβούλια Διοίκησης θα έρθουν να εφαρμόσουν το σύνολο του νόμου Διαμαντοπούλου με αποτέλεσμα τις απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων στο πανεπιστήμιο, την κατάργηση των δωρεάν φοιτητικών παροχών (σίτιση-στέγαση-βιβλία) και το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια ενός χρόνου αγώνων του φοιτητικού κινήματος για την ανατροπή και τη μη εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου. Ενός αγώνα ενάντια στη περαιτέρω επιχειρηματικοποίηση και αυταρχικοποίηση του πανεπιστημίου, καθώς και τη πλήρη κατάλυση του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα του. Ενός αγώνα που δεν “καταλήγει ή υιοθετεί αντιδημοκρατικές πρακτικές” όπως έσπευσαν να “παπαγαλίσουν” τα ΜΜΕ και μια μερίδα αντιδραστικών καθηγητών που βρίσκονται στην ίδια γραμμή. Αντίθετα αποτελεί απάντηση σε αυτούς που θέλουν να εφαρμόσουν τη βάρβαρη αναδιαρθρωτική πολιτική στο πανεπιστήμιο.

Η στοχοποίηση, η κατασυκοφάντυση και οι διώξεις, όπως στην περίπτωση του πανεπιστημίου Αιγαίου, δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν! 

·        Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την πάυση κάθε δίωξης προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

·        Καλούμε κάθε φοιτητή, κάθε εργαζόμενο και μέλος ΔΕΠ σε συνέλευση στο κτήριο της πληροφορικής την Τρίτη 13/11 στις 17:00 για τη συνέχιση και οργάνωση του αγώνα μας.

·        Απαιτούμε την οριστική ακύρωση των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης.



Υ/Γ: Το υπο κατάληψη κτίριο επισκέυθηκε τεχνικός απεσταλμένος απο τη Πρυτανεία του Ε.Κ.Π.Α. .ο οποίος διαβεβαιώνει οτι δεν έχει προκληθεί καμία ζημιά στις εγκαταστάσεις. Αυτά για όσους βιάστηκαν να “ανησυχήσουν” για τη δημόσια πανεπιστημιάκη περιούσια...

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ


                 Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον 

καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω, 
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν 
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν, 
μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον. 
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος 
που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι,
το κουρασμένο βήμα του το ξέρω 
και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θέ ν' απλώσει σα χολέρα 
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου, 
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα 
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.
                              


                                         
   


Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΕΞΕΛΕΓΗ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ


Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης, οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν χθες με ηλεκτρονική ψηφοφορία.
  
       Τα μέλη που έχουν εκλεγεί κατά σειρά επιτυχίας:
1) Θεοτοκάς Νικόλαος
2) Παπαδασκαλόπο
υλος Αθανάσιος
3) Στεφάνου Κωνσταντίνος
4) Τσοτσορός Ευστάθιος
5) Λυμπεράκη Αντιγόνη
6) Νικολόπουλος Ηλίας
7) Τσίρης Παναγιώτης
8) Τσάμης Αναστάσιος

Δεν αναγνωρίζουμε τις εκλογές του Συμβουλίου Διοίκησης ούτε το ίδιο το όργανο και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη συνεδρίασή του!

Καταστρέφουν το δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο

Διαλύουν το μέλλον και τα δικαιώματά μας

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!