Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δείτε το λινκ

Εισάγουν το Κέρδος; Εξαγωγή από τα Πανεπιστήμια!

Ο Σεπτέμβριος αποτελεί μια εισαγωγή. Όχι όμως μόνο στην πανεπιστημιακή μας ζωή. Είναι και μια άλλη «καλύτερη» εισαγωγή για τη νέα χρονιά που θα κληθούμε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε ως αποτέλεσμα της ελληνικής εισόδου στο ΔΝΤ, των επιθέσεων σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα…
Συγκεκριμένα, στο χώρο της εκπαίδευσης εφαρμόζονται από φέτος αρκετές σημαντικές αλλαγές. Στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ προωθούν ξανά το νόμο-πλαίσιο με βασικό στόχο την αξιολόγηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, προκειμένου να ικανοποιούν το οικονομικό σύστημα. Το πανεπιστήμιο θυμίζει αρκετά το σχολείο της εντεινόμενης εντατικοποίησης και της υποχρηματοδότησης, πράγμα που φαίνεται στις ελλείψεις στις υποδομές, σε εργαστήρια και υλικά, στις περικοπές βιβλίων, βιβλιοθηκών, εστιών ακόμα και στην έλλειψη προσωπικού. Το αγαθό της ίσης εκπαίδευσης γίνεται εμπόρευμα και δεν είναι τυχαίο ότι οι ανθρωπιστικές κοινωνικές επιστήμες όπως αυτές του Παντείου θα είναι οι πρώτες που θα θεωρηθούν άχρηστες στην ελεύθερη αγορά.

Κόντρα σε όλα αυτά, υπάρχει κόσμος που αγωνίζεται. Υπάρχει οργανωμένη αντίσταση μέσα στα σχολεία, στους χωρους εργασίας, στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια. Από αυτή την αντίσταση του κινήματος του άρθρου 16 γεννήθηκε και η Αριστερή Ενότητα. Όσες δυνάμεις αναγνώρισαν τη σημασία της ενότητας στη δράση, αποφάσισαν να επιχειρήσουν την οικοδόμηση ενός κοινού σχήματος στα πανεπιστήμια με ενωτικά χαρακτηριστικά, καλώντας τους όλους τους φοιτητές να αγωνιστούν σε κοινό βηματισμό. Από τότε είναι συνεχής η παρουσία μας σε όλες τις μάχες του εκπαιδευτικού κινήματος.

Στόχος μας μια Αριστερά που να είναι εκτός του συστήματος των παρατάξεων-μοχλών της κυβέρνησης, που καλούν τους «φοιτητές-πελάτες» μόνο σε πάρτι και εκδρομές και όχι τις γενικές συνελεύσεις του Παντείου. Πιστεύουμε σε μια Αριστερά που θα εμπνέεται από εξεγέρσεις και επαναστάσεις που άλλαξαν τη ροή της ιστορίας, αυτές που ξεκίνησαν και οι φοιτητές. Μαζική και δυναμική με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες από τα κάτω που να οδηγεί σε νίκη τους αγώνες των φοιτητών και της κοινωνίας!
 
Για όσα βρεις μπροστά σου μέσα στη σχολή και την κοινωνία ο καλύτερος τρόπος για τα αντιμετωπίσεις είναι η συλλογικότητα και η οργανωμένη πάλη. Οι από πάνω είναι οργανωμένοι. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς στις μέρες που έρχονται.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΕΝ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ

ΜΑΧΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

…αλλά τη Τρίτη 14/9 συνέβησαν γεγονότα πρωτοφανούς βιαιότητας για τα δεδομένα του ελληνικού πανεπιστημίου. Πρωταγωνιστές μέλη της ΑΡΑΣ που έκαναν οργανωμένη επιδρομή σε βάρους συντρόφων τους της ΑΡΑΝ στη σχολή των Μηχανολόγων. Αιτία η διαφωνία για την εκπροσώπηση του σχήματος Αντίλογος-Ε.Α.Α.Κ. στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις στα Ε.Α.Α.Κ. βγήκαν στην επιφάνεια το καλοκαίρι και έχουν οδηγήσει σε παράλυση το σύλλογο ΜΗΧ/ΜΗΧ. Μάλιστα αντί να αποκλιμακώσουν την ένταση οδηγηθήκαμε στα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας και ειδικά της Τρίτης, όπου μέλη της Ε.Α.Α.Κ. (συγκεκριμένα της ΑΡΑΣ) ήρθαν από Αθήνα και άλλες πόλεις!!! και οργάνωσαν γιουρούσι μπροστά στο χώρο εγγραφής  των πρωτοετών!!! όπου βρίσκονταν οι νέοι φοιτητές μαζί με τους γονείς τους. Το θέαμα αυτό ήταν το καλύτερο δώρο στους κάθε λογής πρετεντέρηδες που για χρόνια θέλουν να μας «πείσουν» ότι το φοιτητικό κίνημα είναι τίποτα άλλο παρά επικίνδυνες μειοψηφίες κ.ο.κ.

Ως Αριστερή Ενότητα, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες πρακτικές και λογικές. Δεν μπορεί την ώρα που η κοινωνία δέχεται ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ,  οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς να αναλώνονται σε βεντέτες, να εμπεδώνουν εντός του πανεπιστημίου οπαδικές, χουλιγκάνικες λογικές. Δε μπορεί την ώρα που η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση Διαμαντοπούλου είναι προ των πυλών και ο θεσμός του Ασύλου υπό αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα να δυσφημείται και να αποπολιτικοποιείται με αυτό το τρόπο.

Θα ήταν τουλάχιστον αφελές να θεωρήσουμε ότι αυτές οι πρακτικές είναι «τυχαίες». Για ο χρόνια οι αγωνιστές  των Ε.Α.Α.Κ διακηρύσσουν ότι η παράταξη τους είναι ανεξάρτητη από οργανώσεις και κόμματα, ότι μόνο αυτοί παίρνουν αποφάσεις αμεσοδημοκρατικά κ.τ.λ. σε αντίθεση με τις παρατάξεις του δικομματισμού ή της υπόλοιπης αριστεράς (και της ΑΡ.ΕΝ.). Όλα αυτά αποδεικνύονται μύθοι. Η αντιπαράθεση δεν είναι ανάμεσα σε «ανεξάρτητους» φοιτητές αλλά ανάμεσα σε οργανώσεις που δρουν στο παρασκήνιο. Τα σχήματα φαίνονται ανεξάρτητα όσο κυριαρχεί μία οργάνωση, όταν όμως υπάρχουν δύο ή παραπάνω, οι αντιπαραθέσεις παίρνουν φανερό και ανεξέλεγκτο χαρακτήρα. Επίσης οι πρακτικές έχουν βαθιά ιδεολογικές ρίζες. Λογικές οπαδισμού, χουλιγκανισμού καλλιεργήθηκαν και άνθισαν μέσα στους κόλπους της ΕΑΑΚ για χρόνια αποτελώντας ουσιαστικό στοιχείο της ταυτότητας αυτού του πολιτικού χώρου. Σε μια συγκυρία τόσο οξυμένη όσο η σημερινή τέτοιες λογικές βγαίνουν στην επιφάνεια με βίαιο τρόπο, δυσφημίζοντας το φοιτητικό κίνημα οδηγώντας σε απογοήτευση και αποστράτευση τους αγωνιστές της αριστεράς.

Για εμάς οι αποστροφή της πλειοψηφίας των φοιτητών για τα γεγονότα της Τρίτης καθορίζει τη στάση μας. Πρόκειται για φοιτητές/τριες, μέλη του συλλόγου μηχ/μηχ και του κινήματος που αντιλαμβάνονται την χρόνια επίθεση στην δημόσια παιδεία, τάσσονται ενάντια στο μνημόνιο, και πολλοί από αυτούς ήταν ο πυρήνας του κινήματος 2006-07. Μιλάμε για ένα πλειοψηφικό κομμάτι της σχολής που έχει αναδείξει το σύλλογο ΜΗΧ/ΜΗΧ πρωταγωνιστή στις προηγούμενες μάχες, έχει στηρίξει την ΑΡΕΝ και γενικά την αριστερά (ΕΑΑΚ ακόμα και ΠΚΣ) και δείχνει πως δεν θα ανεχτεί την λογική «φέρνω τους δικούς μου από Αθήνα να σε δείρουν». Ως ΑΡΙΣΤΕΡΉ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν μπορούμε να πάμε πίσω από τα συμφέροντα αυτού του κόσμου. Όσον αφορά τους μηχ/μηχ άμεση προτεραιότητα μας είναι  να διεξαχθεί το Δ.Σ. χωρίς κηδεμονίες και εκστρατείες με πούλμαν φοιτητών της ΕΑΑΚ (η οποιαδήποτε άλλης παράταξης) από άλλες πόλεις. Αλλά και συνολικά σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή είναι αναγκαίο να δώσουμε την πολιτική μάχη για τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά της ίδιας της αριστεράς.  

Ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καλούμε τους φοιτητές/τριες του κινήματος, τους αριστερούς και τις αριστερές να απομονώσουν τέτοιου είδους λογικές μέσα στο φοιτητικό κίνημα. Δύναμη μας είναι η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα και η ενότητα. Για μας οι διαφωνίες μέσα στην αριστερά λύνονται μέσα από τον ειλικρινή δημοκρατικό διάλογο και την σύνθεση. Για αυτές τις αρχές θα δώσουμε μάχη, ώστε να μπορούμε να οργανώσουμε τους αγώνες που έρχονται







Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ανταλλακτικό Παζάρι


17.00: Ανταλλακτικό Παζάρι – "ανταλλάσουμε ανάγκες και όχι αξίες και τιμές!"

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβριου ο Βοτανικός Κήπος διοργανώνει Ανταλλακτικό Παζάρι στην πλατεία Αγ. Δημητριου!! Βρείτε ρούχα,παπούτσια, κοσμήματα, τσάντες, μικροαντικείμενα, βιβλία κ.α που δεν χρειάζεστε και φέρτε τα να τα ανταλλάξουμε!! Θα ξεκινήσει από τις 17:00 το απόγευμα μέχρι το βράδυ. Αν σε περίπτωση θέλετε να τα φέρετε άλλη μερα μπορείτε κάθε απόγευμα ...μετά τις 19:00 να τα παραδώσετε στο Βοτανικό και συγκεκριμένα αναζητήστε τον Κωνσταντίνο που είναι υπεύθυνος!!

18.30: Παιδικό εργαστήρι «Κατασκευάζουμε χρήσιμα αντικείμενα από άχρηστα υλικά»

21.00: Συναυλία με τους Alpha Bang (ιστοσελίδα συγκροτήματος).

Προσοχή γλιστράει....

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση για ανασύσταση της ΕΦΕΕ

Αυριο στις 18:00 στο Πάντειο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με σκοπό την ανασύσταση της ΕΦΕΕ. Ελπίζουμε οτι αυτή τη φορά η συνάντηση θα καταλήξει υπέρ της ανασύστασης της ΕΦΕΕ.

Δείτε παλιότερο κείμενό μας για ανασύσταση της ΕΦΕΕ: Το κείμενο

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Η αναζήτηση του δρόμου στις εγγραφές

Το πανεπιστήμιο και τα φοιτητικά χρόνια μπορούν να γίνουν η καλύτερη περίοδος για σένα. Το ζητούμενο όμως είναι το πώς θα την διαχειριστείς. Ποιος είναι λοιπόν ο δρόμος σου;

Θα διαλέξεις τον εύκολο δρόμο της εξυπηρέτησης, της αδιαφορίας προς κάθε τι εκτός της άμεσης πραγματικότητας της σχολής για χάρη της άνευ όρων διασκέδασης; Ίσως τελικά το μόνο σημαντικό είναι να περνάμε καλά…

Μήπως θα διάλεγες το δρόμο του φανατισμού με φαντασιακούς αγώνες, εχθρούς και ιδέες χωρίς τελικά κανένα νόημα; Ίσως έτσι να καταφέρεις να ξεσπάσεις απέναντι σ’ αυτά που σε ενοχλούν. Ίσως και όχι….

Απ’ ό,τι φαίνεται λοιπόν, τι καλύτερο απ’ το δρόμο του μηδενισμού, και της αντιδραστικότητας απέναντι στις συλλογικές διεκδικήσεις. Ποιος ξέρει, μπορεί μόνος σου να μπορείς καλύτερα. Και που δεν παίρνουμε βιβλία έγκαιρα τι πειράζει;

Μήπως όμως τελικά τίποτε απ’ αυτά δε σου αρκεί; Μήπως τελικά πιστεύεις πως η αναζήτηση του δρόμου σου δεν είναι μόνο ατομική σου ανάγκη αλλά πως ο δικός σου δρόμος διασταυρώνεται με τις λεωφόρους των άλλων; Ας αναδείξουμε λοιπόν μαζί έναν διαφορετικό: Το δρόμο της αυτό-οργάνωσης, του προβληματισμού και της ανατροπής.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 1) ΑΝΤΙ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ
                         2) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΔΑΠ
                         3) ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ!!!
                         4) ΛΕΞΙΚΟ (οι έδρες του ΔΣ και τα αποτελέσματα εκλογών που αναφέρονται είναι   τα περσινά και όχι τα φετινά)
                       

ΑΝΤΙ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ


''Μόχθησες αλλά τα κατάφερες!''

Η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι το υποσχόμενο και πολυπόθητο “τρόπαιο” στο τέλος του αγώνα δρόμου των πανελληνίων εξετάσεων. Εισερχόμενος στο πανεπιστήμιο καλείται κανείς να παρακολουθήσει τόσο τις ακαδημαϊκές διαλέξεις όσο και τις εξελίξεις του φοιτητικού κινήματος. Από τη πρώτη κιόλας επαφή με το ίδρυμα είναι αναπόφευκτη η συνάντηση με τους καλοθελητές των δύο μεγάλων παρατάξεων, της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ που θα σπεύσουν να βοηθήσουν ότι έχει πόδια και κινείται προς τις γραμματείες, με το αζημίωτο φυσικά! Η μέθοδός τους γνωστή και ο στόχος τους ψηφοθηρικός: υποκαθιστούν τη γραμματεία (για να ξεκουράσουν τους φουκαριάρηδες τους υπαλλήλους, όχι για κανέναν άλλο λόγο...) επιχειρώντας να εγγράψουν στη σχολή τους νέους φοιτητές, μοιράζουν σημειώσεις και περιμένουν στις εκλογές την εύνοιά τους. Υπονομεύουν το φοιτητικό κίνημα στο σύνολό του και τάσσονται υπέρ των διατάξεων που προωθούν οι κυβερνήσεις τους.

Για τους περισσότερους από μας είναι γνωστό το φοιτητικό κίνημα που είχε ξεσπάσει το 2006 και αντιμαχόταν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με συλλογικούς αγώνες, συνελεύσεις (το ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων των φοιτητών), μαζικές διαδηλώσεις και κοινή δράση μπλοκάραμε κομμάτια της αντισυνταγματικής και αντι-εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που επεδίωκε να προωθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (αναθεώρηση άρθρου 16 του συντάγματος) και την εφαρμογή του νόμου πλαισίου.
  
Όμως ακόμη και σήμερα έπειτα από 4 χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη σειρά της προσπαθεί να επιχειρήσει το ίδιο. Οι διαφημίσεις για τα κολέγια και την “μεταλυκειακή” εκπαίδευση που έχουν εμφανιστεί παντού από τα μέσα του καλοκαιριού φέτος δεν είναι τυχαίες. Είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης των πτυχίων αυτών των ιδρυμάτων ως ισάξια με των πανεπιστημίων. Σήμερα που η αντι-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ξανάρχεται στο προσκήνιο ο φοιτητικός κόσμος συνολικά οφείλει να κινητοποιηθεί, να δραστηριοποιηθεί και να δράσει συντεταγμένα, ώστε να παρεμποδίσει τις αδηφάγες βλέψεις των επιχειρηματικών ομίλων και των πειθήνιων οργάνων τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που έχουν ως σκοπό να μετατρέψουν την παιδεία από ελεύθερο αγαθό παρεχόμενο από το κράτος σε αγαθό πολυτελείας και να εξισώσουν τα πτυχία των ακαδημαϊκών τμημάτων με εκείνα των κολεγίων.

Τέλος, επειδή ακόμη κι αν δεν ασχολείται κανείς με την πολιτική, σε κάθε περίπτωση ασχολείται η πολιτική μαζί του, και να θέλαμε, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την κοινωνική και οικονομική κατάσταση που ζούμε. Δηλαδή εν μέσω μίας κρίσης που σε καμία περίπτωση δεν ευθυνόμαστε για την δημιουργία της αλλά καλούμαστε να την πληρώσουμε γιατί «έτσι πρέπει». Δεν είναι κάτι το μακρινό και ξένο, το ζούμε μέσα στα σπίτια μας, το βλέπουμε στις αίθουσες οι οποίες αδειάζουν γιατί οι συμφοιτητές μας αναγκάζονται να πιάσουν δουλειά, το νιώθουμε στο πετσί μας όταν σύμφωνα με τα νέα μέτρα οι νέοι από 18 έως 25 θα λαμβάνουν το 84% της συλλογικής σύμβασης εργασίας, δηλαδή 621 ευρώ μικτά (και με το κράτος να πληρώνει όλα τα ένσημα για να μην «επιβαρύνει» την κακόμοιρη εργοδοσία).               

Όλοι μαζί μπορούμε να πούμε ένα βροντερό όχι σε ότι ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς και να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο με την ενεργό συμμετοχή μας στους συλλογικούς φοιτητικούς αγώνες.

ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ

Μετά από πολύ δουλειά επιτέλους βγάλαμε το πρώτο μας περιοδικό τον περασμένο Απρίλη! Έπεται συνέχεια... Enjoy!

Το περιοδικό!

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ;

Την Τρίτη 7/9 έγινε στο Πάντειο ΔΣ Φοιτητών όπου αφού αποφασίστηκε το νέο σώμα με βάση τους συσχετισμούς των τελευταίων εκλογών, ήρθε η ώρα να ψηφιστεί Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του ΔΣ. Οι πρώτες 2 θέσεις είναι σχεδόν διακοσμητικές όμως όχι η θέση του Γραμματέα αφού αυτός και η παράταξη όπου ανήκει κρατά την σφραγίδα του συλλόγου φοιτητών που επικυρώνει αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και ΔΣ.

Την σφραγίδα πέρσι καθώς και άλλες χρονιές την είχε η ΔΑΠ. Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι για τις διάφορες αποφάσεις που παίρνονταν και οι οποίες για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν συνέφεραν την ΔΑΠ, η σφραγίδα ξαφνικά εξαφανιζόταν ή ήταν εκτός Παντείου ή την είχε φάει η γάτα του γείτονα κλπ. Μερικές φορές η σφραγίδα δεν εμφανιζόταν απλά και μόνο επειδή η ΔΑΠ επιδείκνυε τον πολιτικό της πολιτισμό που ήταν «έχω αυτοδυναμία, κάνω ότι γουστάρω».

Φέτος όμως η ΔΑΠ δεν έχει την αυτοδυναμία στο ΔΣ (ΔΑΠ:7 ΠΑΣΠ:4 ΠΚΣ:2 ΑΡΕΝ:1 ΕΑΑΚ:1). Αυτό σήμαινε ότι με συνεννόηση των υπόλοιπων δεν θα υπήρχε λόγος να έχει η ΔΑΠ την σφραγίδα του ΔΣ. Το θέμα δεν είναι ιδεολογικό, την σφραγίδα θα μπορούσε να την έχει οποιοσδήποτε αρκεί να εξασφαλιζόταν η δημοκρατικότητα του συλλόγου, πράγμα που δεν εξασφαλίζεται με την ΔΑΠ.

Τη θέση του γραμματέα θέλησε και αυτή τη φορά από την πρώτη στιγμή η ΔΑΠ και μετά εμείς ακριβώς για να μην έχει η ΔΑΠ την σφραγίδα. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να στηρίξουμε οποιαδήποτε άλλη αριστερή υποψηφιότητα (το είχαμε κάνει με την ΠΚΣ πέρσι). Όταν έφτασε λοιπόν η ώρα της ψηφοφορίας η ΔΑΠ ψήφισε τον εαυτό της, εμείς τον δικό μας και όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν λευκό (!). Αποτέλεσμα: Η ΔΑΠ για άλλη μια φορά έχει την σφραγίδα. Αφού το πανηγύρισαν δεόντως οι ΔΑΠιτες, έδωσαν χαριστικά το προεδριλίκι στην ΠΑΣΠ και όλοι τώρα μπορούν να είναι ευτυχισμένοι εκτός από αυτούς που θέλουν να δουν τον φοιτητικό σύλλογο ζωντανό.

Μπορούμε να αντιληφθούμε ίσως γιατί η ΠΑΣΠ ψήφισε λευκό: Προτιμά όντας η παράταξη του ΠΑΣΟΚ να έχει έναν ανενεργό σύλλογο που να μην μπορεί να αντιδρά στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα . Αντιλαμβανόμαστε ότι ο ελιτισμός της ΠΚΣ έχει φτάσει σε τέτοια όρια που να πιστεύει πως όλοι οι άλλοι είναι ίδιοι εκτός από αυτή. Αυτό που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι το λευκό των ΕΑΑΚ.

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν θεωρούμε ότι το ποιος έχει την σφραγίδα καθορίζει αποκλειστικά την δημοκρατικότητα του συλλόγου ή την ενεργητικότητά του. Μάλιστα σε περίοδο κινήματος μπορεί να μην παίζει και κανέναν ρόλο απολύτως. Όμως όταν μπορείς να λύσεις ένα από τα μικρά προβλήματα που συνιστύν ένα μεγαλύτερο γιατί να μην το κάνεις;

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 7/9

Την Τρίτη 7/9 έγινε ΔΣ Φοιτητών και λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1: ορίστηκαν εκπρόσωποι στο ΔΣ φοιτητών βάση τους συσχετισμούς των τελευταίων φοιτητικών εκλογών. Οι έδρες είναι: ΔΑΠ:7 ΠΑΣΠ:4 ΠΚΣ:2 ΑΡΕΝ:1 ΕΑΑΚ:1

2: Το ΔΣ του συλλόγου φοιτητών ζητά την έκδοση σφραγίδας του συλλόγου φοιτητών. Ζητάμε να είναι με ξύλινη λαβή.

(περιγράφεται το σχήμα της σφραγίδας)*

Υπογράφουν: ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ

3:Το ΔΣ του συλλόγου φοιτητών ορίζει τις κάτωθι θέσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011

Πρόεδρος ΔΣ
Τσούνης Χρήστος (ΠΑΣΠ)* Υπέρ:4 Λευκά:11
Ο Τσούνης Χρήστος ορίζεται πρόεδρος ΔΣ

Αντιπρόεδρος ΔΣ
Θωμάς Ευαγγελίδης (ΔΑΠ)* Υπέρ: 7 Λευκά:8
Ο Θωμάς Ευαγγελίδης ορίζεται αντιπρόεδρος ΔΣ

Γραμματέας ΔΣ
Τρούπος Δημήτρης (ΔΑΠ)* Υπέρ:7
Καραγιάννη Αναστασία (ΑΡΕΝ)* Υπέρ:1
Λευκά:7
Ο Τρούπος Δημήτρης ορίζεται γραμματέας του ΔΣ

Υπογράφουν: ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ

4: Το ΔΣ του συλλόγου φοιτητών ορίζει τους κάτωθι εκπροσώπους φοιτητών της Συγκλήτου για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011

ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
Τακτικός: Κόκλας Κωνσταντίνος (ΔΑΠ)*
Αναπληρωματικός: Τσούμπρη Θεοδώρα (ΔΑΠ)*

ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Τακτικός: Τίγκας Κωνσταντίνος (ΔΑΠ)*
Αναπληρωματικός: Καραγιαννόπουλος Πέτρος (ΔΑΠ)*

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Τακτικός: Κοτανίδου Βιβή (ΔΑΠ)*
Αναπληρωματικός: Μπέλη Κωνσταντίνα (ΔΑΠ)*

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Τακτικός: Ευαγγελίδης Θωμάς (ΔΑΠ)*
Αναπληρωματικός: Τρούπος Δημήτρης (ΔΑΠ)*

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Τακτικός: Καλαφάτης Αναστάσιος (ΠΑΣΠ)*
Αναπληρωματικός: Πανουτσόπουλος Κωνσταντίνος (ΠΑΣΠ)*

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τακτικός: Αγγέλη Εβελίνα (ΠΑΣΠ)*
Αναπληρωματικός: Τζουμάκας Αλέξης (ΠΑΣΠ)*

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ
Τακτικός: Τήνος Βάϊος (ΠΑΣΠ)*
Αναπληρωματικός: Περιβολάρης Τάκης (ΠΑΣΠ)*

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Τακτικός: Ρετέλα Χαρά (ΠΚΣ)*
Αναπληρωματικός: Παπαγεωργάκη Ιωάννα (ΠΚΣ)*

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Τακτικός: Ζωγόπουλος Ευγένιος (ΔΑΠ)*
Αναπληρωματικός: Μαστραντωνάκη Αθηνά (ΔΑΠ)*

Υπογράφουν: ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΑΡΕΝ

5: Το ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Παντείου ζητά την αναβολή των εξετάσεων την Τετάρτη 8/9 λόγω της στάσης εργασίας των μαζικών μέσων μεταφοράς.

Υπογράφουν: ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ

6:Το ΔΣ φοιτητών ζητά την τοποθέτηση πινάκων ανακοινώσεων που καλύπτονται από εξωτερικό τζάμι στις εισόδους των τριών κτιρίων του πανεπιστημίου που γίνονται μαθήματα με σκοπό να αναρτούνται αποκλειστικά οι αποφάσεις του ΔΣ φοιτητών.

Υπογράφουν: ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ

*Οι παρενθέσεις με αστεράκι ειναι δικές μας προσθήκες για διευκόλυνση.