Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ)

Την 19η Μάη πραγματοποιήθηκαν εκλογές στο Σύλλογο Φοιτητών Παντείου. Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου και με απόφαση του απερχόμενου Κ.Σ. της ΕΦΕΕ. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 8:30 και ολοκληρώθηκε στις 20:30. Στην εφορευτική Επιτροπή υποβλήθηκαν 0 ενστάσεις. Κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων διαπιστώθηκε οτι ψήφισαν 3982 μέλη και στην κάλπη βρέθηκαν 3982 ψηφοδέλτια.

Ψηφίσαντες:3982
Έγκυρα:3825
Άκυρα:157
Λευκά:49

Κατά την καταμέτρηση έλαβαν:
ΔΑΠ:1887 ΨΉΦΟΙ, 7 ΕΔΡΕΣ ΓΙΑ ΔΣ, 12 ΕΔΡΕΣ ΓΙΑ ΕΦΕΕ
ΠΑΣΠ: 1066 ΨΗΦΟΙ, 4 ΕΔΡΕΣ ΓΙΑ ΔΣ, 7 ΕΔΡΕΣ ΓΙΑ ΕΦΕΕ
ΠΚΣ: 535 ΨΗΦΟΙ, 2 ΕΔΡΕΣ ΓΙΑ ΔΣ, 4 ΕΔΡΕΣ ΓΙΑ ΕΦΕΕ
ΑΡΕΝ: 135 ΨΗΦΟΙ, 1 ΕΔΡΑ ΓΙΑ ΔΣ, 1 ΕΔΡΑ ΓΙΑ ΕΦΕΕ
ΕΑΑΚ: 129 ΨΗΦΟΙ, 1 ΕΔΡΑ ΓΙΑ ΔΣ, 1 ΕΔΡΑ ΓΙΑ ΕΦΕΕ

Υπογράφουν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής
ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΑΡΕΝ

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ψάχνοντας… τη γενική συνέλευση


Ψάχνοντας… τη γενική συνέλευση
Οδεύοντας προς το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς, ο φοιτητικός σύλλογος βρίσκεται σε αποχαύνωση. Ποιος είναι ο φοιτητικός σύλλογος; Όχι κάποιο φάντασμα που πλανιέται στο Πάντειο, αλλά ο κάθε φοιτητής και φοιτήτρια αυτού του πανεπιστημίου. Όργανο του φοιτητικού συλλόγου είναι η γενική συνέλευση όπου πλειοψηφικά παίρνονται αποφάσεις για τα ζητήματα της σχολής και όχι μόνο. Η σημασία της γίνεται φανερή αν σκεφτεί κανείς ότι οι ίδιοι οι φοιτητές αποφασίζουν για το μέλλον και τη ζωή τους, συζητώντας για θέματα του πανεπιστημίου, όπως το προγράμματος σπουδών ή η οργάνωση του τμήματος, προσπαθώντας να βρουν λύση στα  όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν. Βέβαια, τα προβλήματα και τα ζητήματα της σχολής ανάγονται σε ένα ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο, και έτσι στη γενική συνέλευση τίθενται προς συζήτηση και κεντρικοπολιτικά θέματα. Απόφαση για να συγκαλεστεί γενική συνέλευση μπορεί να παρθεί είτε από το Δ.Σ. (διοικητικό συμβούλιο) ή από την πλειοψηφία του συλλόγου των φοιτητών με την παρουσία τους στη συνέλευση.
     Παρ’ όλα αυτά, μια ολόκληρη χρονιά στο Πάντειο έγινε μία μόνο Γενική Συνέλευση. Αυτό δεν είναι τυχαίο τη στιγμή που η ΔΑΠ με την αλαζονεία της παντοδυναμίας της περιφρονεί την ιδέα των Γ.Σ. αυτό που ενδιαφέρει την ΔΑΠ δεν είναι να πολιτικοποιήσει τους φοιτητές, αλλά να τους μετατρέψει σε αδιάφορα party animals!!!! Η ΠΑΣΠ με τη σειρά της ζητά Γ.Σ. για να δείξει πόσο «ανατρεπτική» είναι, αλλά ακόμη και αυτό σπάνια γίνεται, γιατί συνήθως σαμποτάρει τις Γ.Σ. με την απουσία της. Τόσο τη ΔΑΠ όσο και την ΠΑΣΠ δεν τις συμφέρουν να δραστηριοποιούνται οι φοιτητές, καθώς ενδεχόμενη δραστηριοποίηση τους θα σήμαινε την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Και ,έτσι και οι δύο  παρατάξεις επωφελούνται από το πολιτικό και οργανωτικό τέλμα στο οποίο έχει πέσει το πανεπιστήμιό μας. Στην ουσία, με αυτή τους τη συμπεριφορά επιδοκιμάζουν την επίθεση της κυβέρνησης στη δημόσια δωρεάν παιδεία και το ελληνικό πανεπιστήμιο. 
     Ειδικά τώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε τα πτυχία των ΚΕΣ ως ισότιμα με τα δικά μας, η σιωπή της ΠΑΣΠ όσο και της ΔΑΠ δηλώνει τη στήριξή τους σ’ αυτά τα μέτρα, όσο και στα μέτρα που επαναφέρουν έναν εργατικό μεσαίωνα με εμάς στη θέση του δουλοπάροικου. Κι αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα του πώς η κεντρική πολιτική σκηνή επηρεάζει άμεσα το χώρο του πανεπιστημίου.
     Βέβαια, ακόμα και όταν η γενική συνέλευση δεν εμποδίζεται με διάφορους τρόπους (βλέπε αστυνομία στο πανεπιστημιακό άσυλο) η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ φροντίζουν να την υποβαθμίζουν διεξάγοντάς την με όρους γηπέδου. Ποιος δεν έχει ακούσει τα σεξιστικά, κενού περιεχομένου συνθήματά τους, τα οποία και απωθούν οποιοδήποτε φοιτητή θέλει να παρακολουθήσει τη Γενική Συνέλευση;
   Ως ΑΡ.ΕΝ. επιδιώκουμε να συγκαλείται συχνότερα Γενική Συνέλευση, με ευθύνη τόσο του ΔΣ όσο και των ίδιων των φοιτητών. Αντιδρούμε στην υποβάθμισή της και προσπαθούμε ώστε αυτή να αποτελέσει χώρο συζήτησης των φοιτητικών θεμάτων και συλλογικής δράσης απέναντι σε αυτά. Γιατί αν δεν μας αρέσει κάτι στο Πάντειο, φταίμε και εμείς! Οι φοιτητές μπορούν αλλά και πρέπει να αποφασίζουν μόνοι τους για τα ζητήματά τους, και όχι να τα αφήνουν στην κρίση των φοιτητικών παρατάξεων. Με τη συμμετοχή και όχι με τη σιωπή μας αλλάζουμε ό,τι μας χαλάει!!!! 
 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ